Ana Konavec: Moja izkušnja stažiranja v pisarni evroposlanca g. Franca Bogoviča (SLS/EPP)

Odlična izkušnja stažiranja v pisarni evropskega poslanca g. Franca Bogoviča se je začela s tednom v Ljubljanski pisarni pod okriljem Lejle Kogej, ki me je vpeljala v dogajanje, in dala prvi vpogled, kako deluje delo v pisarni, ki je pravzaprav razpeta med Brusljem in Ljubljano. Ob koncu tedna sva se poslancu pridružili tudi na konferenci na temo Pametnih vasi, ki je potekala v Zagrebu, in mednarodnem »EU Town Twinning« projektu v Brežicah.

 

Po zelo zanimivem tednu v Ljubljani sem v poznih nedeljskih urah priletela v Bruselj, na avtobusni postaji pa me je že čakal poslančev asistent Gregor Košir, ki me je pospremil do hiše, kjer sem v času stažiranja bivala.

 

Z novim tednom se je začela tudi prava izkušnja v Evropskem parlamentu, spoznala sem še drugega asistenta Jureta Bizjaka. V dobrem vzdušju smo v pisarni začeli z delom, ki ga ni zmanjkalo, asistenta sta me že od samega začetka dobro usmerjala v opravljanje nalog, pisanje poročil, obrazložitev glasovanj, … Takoj mi je postalo jasno, koliko dela je vloženega v vsako potezo, ki se dogaja v parlamentu, preko obiskov zasedanj in konferenc pa sem dobila tudi pravi vpogled, kako zahtevno je delo evropskih poslancev.

 

Po parih tednih v Bruslju se je delo za teden dni preselilo na plenarno zasedanje Evropskega parlamenta v Strasbourg, kamor sva poslanca spremljala z Gregorjem. Tudi tam smo nadaljevali z razgibanim delom in intenzivnim urnikom, ki se je večkrat zavlekel tudi v pozne večerne ure. Kljub vsemu pa sem imela dovolj časa za ogled prelepega mestega jedra. Po tem tednu smo z delom normalno nadaljevali v Bruslju.

 

Večkrat smo si z druženjem, kuhanjem in zanimivimi pogovori popestrili proste večere v SPC-ju, kjer sem stanovala, vikende pa sem izkoristila za raziskovanje Bruslja ter okoliških mest, tako da mi nikoli ni bilo dolgčas.

 

Vedno se bom z veseljem spominjala svojega stažiranja, prijaznosti in odprtosti poslanca g. Bogoviča, pozitivnega vzdušja med sodelavci in dobrega medsebojnega sodelovanja. Iz te enkratne izkušnje sem se veliko naučila in z veseljem bi jo ponovila. Poslancu in vsem v pisarni želim veliko uspehov in še en tako uspešen mandat, kot je bil sedanji.

 

Ana Konavec