Bogovič ob Brexitu opozoril na pomen prihodnje širitve EU na Zahodni Balkan

Strasbourg, 5. april 2017  – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta na temo pogajanj z Združenim kraljestvom po uradnem obvestilu, da namerava izstopiti iz Evropske unije, povedal, da potem ko je je britanska premierka Theresa May v svojem nedavnem pismi naznanila trd odhod iz EU, trd Brexit, lahko stvari obžalujemo, vsekakor pa jih moramo spoštovati kot dejstva, ki bodo zaposlovala Evropski parlament v prihodnjih mesecih, letih.

 

»EU mora biti enotna, v ospredje dati interese državljanov tako EU kakor Združenega kraljestva in ustvariti ločitev, ki bo zagotavljala spodobno sobivanje tudi v prihodnosti,« je še dejal Bogovič ter opozoril, da je zdaj čas tudi za razmislek o prihodnosti Evropske unije.

 

»Zagotovo je treba marsikaj storiti tudi v EU in izboljšati delovanje same EU. Mogoče pa je pravi odgovor na Brexit intenziviranje pogovorov o širitvi EU na države Zahodnega Balkana. Te se želijo priključiti EU, ker želijo živeti v miru, svobodi in želijo dobro svojim ljudem,« je Bogovič ob razpravi o Brexitu opozoril tudi na velik pomen prihodnje širitve EU na Zahodni Balkan, ki ga obkrožajo države EU.

***

 

VIDEO – Govor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) o Brexitu (plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, 5. april 2017):