Bogovič ob mednarodnem dnevu žena 2015

Ljubljana, 8. marec 2015 – Ob obeležitvi mednarodnega dneva žensk, ki so ga počastili tudi evropski poslanci na dogodku Informacijske pisarne Evropski parlament Slovenija v petek, 6. marca, v Ljubljani, je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) povedal nekaj osebnih izkušenj pri delitvi moških in ženskih opravil v svojem zasebnem življenju, kot tudi o poklicnih izkušnjah s področja enakopravnosti spolov. Spregovoril je tudi o tem, da moramo v Sloveniji, kjer smo sicer po statistiki na področju enakopravnosti spolov med najboljšimi v Evropi, odpraviti še tiste zaostanke, kjer na tem področju še zaostajamo.

Deloitte Slovenija je v okviru SheXO pobude, ki deluje pod okriljem Deloitte Srednja Evropa, namreč v petek objavil rezultate raziskave o položaju žensk v poslovnem svetu (v devetih državah: v Sloveniji, v Estoniji, Latviji, Litvi in Nemčiji ter na Češkem, Madžarskem, Poljskem, Slovaškem). Ta študija ugotavlja, da so ženske v poslovnem svetu neenakopravne z moškimi – prejemajo nižje plačilo, več se trudijo za napredovanje ter težje usklajujejo poslovno in zasebno življenje, vendar pa tudi, da je v Sloveniji sicer v primerjavi z drugimi državami položaj žensk v poslovnem svetu razmeroma dober.

Evropski poslanke in poslanci so se pred Hišo EU v Ljubljani ob mednarodnem dnevu žensk v okviru sklopa dogodkov na temo izobraževanja žensk pri nas in v EU v organizaciji Informacijske pisarne Evropskega parlamenta ter v sodelovanju z zavodom Ekvilib pomerili tudi v spretnostih in znanju praktičnih gospodinjskih in hišnih opravil.

Galerija slik: