Narediti moramo še več, da bo žrtev na cestah še manj!

Strasbourg, 14. november 2017 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je na novembrski seji Evropskega parlamenta govoril reševanju življenj in spodbujanje varnosti vozil v EU ter podprl predmetno resolucijo, ki jo je parlament sprejel s 593 glasovi za, 39 proti in 53 vzdržanimi glasovi. Bogovič je v svojem govoru izpostavil:

 

»Število mrtvih v Evropi, na evropskih cestah upada, smo slišali. Tudi v Sloveniji je podoben trend, čeprav je tudi pri nas tako, da se v zadnjih letih zaustavlja to padanje, moramo žal narediti še več, da bo žrtev še manj. Dejstva so, da je človek tisti, ki povzroči največ nesreč. Potrebna je dobra, primerna infrastruktura. Biti je treba pozoren na tiste, ki so najranljivejši v prometu, se pravi pešci in pa kolesarji, poskrbeti moramo za dodatne kolesarske poti, hkrati pa nove tehnološko napredne tehnologije čim bolj vgraditi v avtomobile, kajti vsi jih na nek način preskušamo in vemo, da nam veliko pomagajo. Zato zelo podpiram ta tretji paket o mobilnosti.«

 

VIDEO govor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) o ukrepih za še večjo prometno varnost vseh udeležencev v prometu (plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, november 2017):