Veliki proizvajalci hrane morajo dati karte na mizo in pojasniti razlike v hrani

Strasbourg, 16. maj 2017 – Ob robu plenarnega zasedanja je evropski poslanec (SLS/EPP) Franc Bogovič za RTV Slovenija podal izjavo na temo brexita in postopkov v zvezi z njim ter spregovoril o razlikah, ki se pojavljajo pri hrani in drugih produktih na vzhodnih trgih v primerjavi z izdelki z zahodnegaa.

 

O postopkih v zvezi z brexitom je Bogovič dejal: »Britanci so malce neučakani, saj bi radi pred zaključkom starega sodelovanja z EU imeli že novega. V okviru Evropske unije smo trenutno enotni in verjamem, da bomo tudi ostali. Po vrsti je treba najprej zaključiti z ločitvenim postopkom in potem najti osnove za dobro sodelovanje v prihodnje.«

 

»Vprašanje, ki je odprto že dalj časa, je, ali res ljudje v Vzhodni Evropi jemo manj kakovostno hrano kot na Zahodu? Glede tega sem podpisnik tako pobude za poslansko vprašanje kot tudi za razpravo v EP. Ali je Vzhodna Evropa prepojena s cenejšimi izdelki, res uživamo umetna sladila namesto naravnih ali pa gre za to, da so nekateri izdelki različni zaradi navad ljudi? Podpiram, da se ta vprašanja razčistijo ter da tudi Evropska unija pritisne na tiste velike proizvajalce hrane, da dajo karte na mizo pa da vidimo, ali nas zavajajo ali gre za poštene odnose,« je o razlikah pri hrani še povedal Bogovič.

 

VIDEO: Izjava EU poslanca Franca Bogoviča glede brexita in razlik pri hrani na vzhodnih trgih v primerjavi z zahodnimi