10. IRDO ? Bogovič podprl pot panela ?Integralna zelena Slovenija kot nov, družbeno odgovoren model trajnostnega razvoja za Evropo?

Maribor, 18. marec 2015 ? Dvodnevna jubilejna 10. IRDO mednarodna konferenca ?Družbena odgovornost in izzivi časa 2015: Načrtovanje in poročanje o družbeni odgovornosti?, prinaša bogat program s 70 prispevki 120-tih avtorjev iz 7 držav. V imenu dr. Darje Piciga je bil evropski poslanec Franc Bogovič povabljen, da poda svoj pogled, kako dograditi sam model Integralne zelene Slovenije, in da predstavi svoje videnje, kako prepričati odločevalce tako na ravni EU kot v Sloveniji o prednostih ter vrednotah koncepta družbene odgovornosti.

Socialno inovativnei panel: ?Integralna zelena Slovenija kot nov, družbeno odgovoren model trajnostnega razvoja za Evropo, Kako prepričati odločevalce v Bruslju?? je po mnenju evropskega poslanca Franca Bogoviča vzorčni primer udejanjanja teorije v praksi. Bogovič je v pismu dr. Picigi zapisal: ?Panel prek posameznih tekstov jasno nakazuje možnost slediti cilju razvijanja družbeno odgovorne družbe z medgeneracijsko zastavljenimi vizijami trajnostne, ekosocialne, nizkoogljične Slovenije. Nadalje na praktičnih primerih potrjujete, da Slovenija lahko s skladnejšim regionalnim razvojem, potencialom za varno stopnjo samooskrbe, s strateško ključnimi dobrinami kot so hrana, voda, les in obnovljivi viri energije, izpelje močan podporni steber trajnostnega gospodarskega razvoja in tudi pomembno spodbudi razvoj družbeno odgovorne družbe.?

Celotno pismo evropskega poslanca Franca Bogoviča najdete na povezavi: Bogovič – 10 let IRDO 2015 (3).

 

Čestitka evropskega poslanca Franca Bogoviča ob 10. letnici inštituta IRDO: ?Vsem članom Inštituta za razvoj družbene odgovornosti, vsem panelistom, še posebej vam dr. Darja Piciga, ob častitem jubileju – 10. obletnici, želim, da bi vaše ideje padle na plodna tla in obrodile sadove, ki so za trajnostni – družbeno odgovoren razvoj države Slovenije, še kako pomembne.? Povezava do programa in vsebin socialno ? inovativnega panela najdete na povezavi: Integralna zelena Slovenija kot nov, družbeno odgovoren model trajnostnega razvoja za Evropo: Kako prepričati odločevalce v Bruslju?