Bogovič čestital Angeli Lampe, Osebnosti Primorske 2015 – borki za gradnjo zavoda za otroke s posebnimi potrebami na Debelem rtiču

 

Strasbourg, Ljubljana ? 18. januar 2015 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je danes v pismu čestital gospe Angeli Lampe, ki je bil včeraj razglašena za Osebnost Primorske 2015. Gospa Angela Lampe že pol drugo desetletje bije boj za dostojno življenje družin z otroci s posebnimi potrebami.

 

?Iskrene čestitke ob prejemu Zlatega jabolka tudi v mojem imenu. Seznanjen sem z vašim 15-letnim prizadevanjem, ogromnim delom, ki ste ga opravili tako prek Sklada Silva, seznanjanja javnosti z 24-urnim delovnikom za dostojno življenje družine z otrokom s posebnimi potrebami, z obračanjem na uradne institucije, s peticijo ?Za Zavod Debeli rtič? in ne nazadnje s postavitvijo temeljnega kamna za center za osebe s posebnimi potrebami. Vesel sem, da je vaš moto ?Nenehno hodim naprej, koraka nazaj ne poznam!? Oba pa prav dobro veva, da je bitka končana z otvoritvijo in z zagotovitvijo finančnih sredstev za obratovanje Zavoda Debeli rtič,? je v pismu zapisal Bogovič in gospe Lampe zaželel še veliko pozitivne energije.

 

Bogovič se je zahvalil tudi Olgi Franca, predsednici Mestnega odbora SLS Koper, za njena dolgoletna prizadevanja za pomoč ranljivejšim skupinam v družbi, otrokom in družinam v stiski, bolnim in starejšim, kot tudi za sedaj že vseslovenski projekt – ZA izgradnjo Zavoda Debeli rtič.

 

Foto – vir: SLS (http://bit.ly/1V1Mp5M)