Bogovič na 41. ApiSlovenija: Želim celotnemu sektorju dobro, zdrave čebele in uspešen svetovni dan čebel

Celje, 17. marec 2018 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je pozdravil že 41. ApiSlovenija in v otvoritvenem nagovoru dejal: »Iskrene čestitke za vse, kar Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) dela in je delala vrsto let.« Bogovič je v nagovoru izpostavil podporo sprejetemu poročilu na področju ukrepov Evropske unije (EU) za zaščito čebel in večjo kakovost medu, ki ga je Evropski parlament (EP) sprejel, in v katerem je jasno zapisano, kakšno vlogo in pomen si zaslužijo čebele. »V okviru Skupne kmetijske politike (SKP) je treba za čebele prispevati več kot doslej in zagotoviti na vseh ravneh, da bomo ravnali s čebelami tako, da ne bodo trpele škod, ki jih naredi človek,« je dejal Bogovič in dodal, da je v poročilu o čebelarstvu v EU veliko pozornosti namenjene potvarjanju medu, kar je treba prednostno reševati. »V EP veliko govorimo o čebelarstvu in o ukrepih, ki jih moramo sprejeti za zaščito čebel in večjo kakovost medu,« je dejal Bogovič in pohvalil enotna prizadevanja vseh slovenskih evropskih poslancev, ki delajo z roko v roki z vodstvom ČZS.

 

Bogovič je sodeloval tudi na novinarski konferenci, ki je potekala neposredno po otvoriti ApiSlovenije – čebelarskih dni v Celju, kjer je še posebej izpostavil vlogo in pomen čebelarske javne službe. “Javna svetovalna služba v čebelarstvu je lahko dober vzgled in razmislek še za katero drugo panogo, ki bi jo morali posamezni sektorji vzeti v svoje roke. in jo tako odlično razvijati, kot to počnejo čebelarji,« je dejal.

 

Ob izreku vseh čestitk čebelarjem, vodstvu ČZS pa je Bogovič še izpostavil: »Danes zveni čebelarski pozdrav: »naj medi« in kot sadjar bom pozdravu še dodal, da upam, da bo vse, kar bodo čebele iz naših cvetov pobrale, se spremenilo v plodove. Kajti v zadnjih letih smo bili žrtve slabih vremenskih razmer – tako čebelarji kot sadjarji. Želim celotnemu sektorju dobro, zdrave čebele in pa lepo in uspešno obeležitev Svetovnega dneva čebel« je poudaril Bogovič.

 

***

Vabljeni k ogledu video podpore evropskega poslanca Franca Bogoviča, ki jo je podal v okviru novinarske konference na 41. ApiSlovenija, 17. marca 2018: