Srbija potrebuje evropsko solidarnost, da bodo prebivalci Srbije čimprej imeli pogoje kot ostali Evropejci

Strasbourg, 10. marec 2015 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je na marčevskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v razpravi pozdravil Poročilo o napredku Srbije, ki ga je pripravil evropski poslanec David Mcallister. Poročilo je po Bogovičevih besedah dobro in uravnoteženo ter v veliki meri navdaja z optimizmom, da je Srbija na pravi poti.
?Prihajam iz Slovenije, ki se je prva kot bivši del Jugoslavije pridružila Evropski uniji, zato zelo dobro vem, kakšne napore mora sedaj vlagati srbska vlada, da izboljšuje področje regionalnega sodelovanja, da se je spoprijela z najodločnejšimi reformami, ki so bile še nekaj let nazaj v Srbiji tabu tema, da izboljšuje poslovno okolje in da je tudi zagrizla v zelo zahtevno področje pravne države: boj proti korupciji, preganjanje kriminala,? je dejal Bogovič.
Ob tem je še poudaril, da Srbija potrebuje evropsko solidarnost, da bodo prebivalci Srbije čimprej imeli podobne pogoje, kot jih imajo ostali Evropejci ter bodo uživali kot člani skupne Evropske unije.