Cilj prihodnjega finančnega okvirja mora biti enotnost Evropske unije

Strasbourg, 5. julij 2017 – »Enotnost Evropske unije mora biti ključen cilj prihodnjega finančnega okvira. Prepričan sem, da je to najpomembneje, zato moramo še naprej staviti na kohezijska sredstva, kakor tudi na sredstva za kmetijstvo in vsekakor pomagati tistim, ki jim krut trg daje težje pogoje za življenje,« je včeraj na plenarnem zasedanju pri razpravi o prihodnjem finančnem okviru Evropske unije do leta 2025 poudaril evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP). Po letu 2020 bo namreč zaradi izstopa Velike Britanije iz EU namenjenih manj sredstev.

 

»Od 50 evrov javnih sredstev, porabljenih v Evropi, samo 1 evro izhaja iz proračuna Evropske unije. Zato je prav, da povemo, da bomo morali v takšnih situacijah za nek delež povečati prispevno stopnjo, torej več sredstev peljati preko EU, bodisi s prispevkom držav bodisi s posebnimi davki. Prepričan sem, da je to prava naložba in prava dodana vrednost EU, saj bomo tako enotnejši, močnejši in uspešnejši,« je še povedal evropski poslanec Bogovič.

 

VIDEO: Govor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) na temo razmisleka o prihodnosti financ EU do leta 2025 (plenarno zasedanje Evropskega parlamenta, 4. 7. 2017):