Franc Bogovič o Junckerjevem investicijskem načrtu: Od Slovenije se pričakuje akcija

Strasbourg, 27. november 2014 ? Predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič je za Televizijo Slovenija komentiral investicijski načrt za Evropo Jean-Clauda Junckerja. O novem pristopu je povedal, da je zanimiv, ker po formaciji rizičnega kapitala v okviru EU banke in zasebne vlagatelje spodbudi k investicijam. ?Ključni cilj tega programa je spodbuda investicij, spodbuda zasebnega kapitala,? je dejal Bogovič in dodal, da bo ?na strani držav potrebna cela vrsta novih inovativnih pristopov in jasne odločenosti, da se na nekatera področja dovoli pristop zasebnemu kapitalu.

V gradivu investicijskega načrta so navedena področja, ki služijo javnemu dobremu in je za investiranje vanje zainteresiran zasebni kapital, in sicer energetika, zelena energija, transport, širokopasovne povezave, pa tudi raziskave in razvoj. Na teh področjih je cela vrsta priložnosti tudi v Sloveniji.

?Gre za garancijsko shemo, ki bo tudi bankam olajšala odločitev za podporo takšnih investicij,? je pojasnil Bogovič in pozval Vlado RS, naj čimprej predstavi projekte, ki jih bo treba upravičiti pred skupno komisijo: ?Od nas, od Slovenije bo odvisno, koliko od tega paketa bomo uspeli izkoristiti. Od nas se pričakuje akcija.?

Komentar si lahko v celoti ogledate spodaj.