Govedorejsko društvo Sevnica na obisku pri poslancu Francu Bogoviču v Strasbourgu

Strasbourg, 14. april 2016 – V četrtek, 14. aprila, so evropskega poslanca Franca Bogoviča ob zaključku rednega tedenskega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu obiskali člani Govedorejskega društva Sevnica. Člani društva organizirajo redne letne ekskurzije po Evropi z namenom, da navežejo nove stike in da se seznanijo z novimi trendi v živinoreji. Na povabilo evropskega poslanca so se odločili, da letos obiščejo francoski pokrajini Loreno in Alzacijo, hkrati pa so izkoristili priložnost za srečanje z njim v Evropskem parlamentu.

 

Po kratki predstavitvi poslanskega dela in dosedanjih uspehov v tej instituciji je Bogovič z udeleženci pričel zanimiv pogovor o trenutnem stanju v kmetijstvu. Podal je svoj pogled na rešitve v tem sektorju, hkrati pa so udeleženci predlagali kar nekaj zanimivih predlogov in vprašanj, katera bo poslanec upošteval v svojem nadaljnjem delu.

 

Člani Govedorejskega društva Sevnica so obisk nadaljevali v mestu Metz z ogledom živinorejske kmetije in tovarne CLAAS, ob zaključku pa so se ustavili še v alzaški vinski kleti.

 

Evropski poslanec Franc Bogovič je ob zaključku njihovega obiska povedal: “Upam, da bosta članom in članicam društva pogovor in srečanje z mano ostala v lepem spominu. Veseli me, da v Sloveniji med takšnimi interesnimi društvi obstaja želja po izobraževanju in spoznavanju načina dela izven meja države. Verjamem, da so imeli zanimiv in poučen preostanek potovanja po Franciji ter srečen povratek v Slovenijo.”