Bogovič čestital dijakom ETRŠ in ŠC Krško Sevnica za rezultate pri projektu Mladi Mladim v okviru širše iniciative Zavezništvo za mlade

Brežice, 24. april 2019 – Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice (ETRŠ) je pred bližajočim se Dnevom Evrope in v sklopu projekta Mladi mladim, ki je letos na pobudo evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) potekal v Posavju in na Ptuju, bila organizirana predstavitev projektov skupin dijakov iz ETRŠ in Šolskega centra Krško Sevnica. Uvod v prireditev pa je pospremil pogovor o pomenu mladih v izobraževalnem procesu in iskanju zaposlitve na trgu dela, na katerem so sodelovali evropski poslanec Franc Bogovič, ravnateljica ETRŠ  dr. Mojca Tomažin , mentorici v projektu Mladi mladim mentorici Katja Bogovič in Mojca Ogorelc ter direktor v projektu sodelujočega podjetja Ino Brežice Aleksandar Cvetanovski.

 

Bogovič je še enkrat pozdravil rezultate dijakov v projektu, ki so ga navdušili, ter izpostavil tudi velik odziv na projekt tako s strani šol kot tudi podjetij, kar po njegovem prepričanju dokazuje to, kako nujno je treba okrepiti povezovanjem med srednjimi šolami in lokalnim gospodarstvom, dobrodošlo pa je tudi tesnejše sodelovanje različnih šol med seboj.

 

 

Projekt Bogoviča Mladi Mladim, ki ga je v okviru iniciative Zavezništva za mlade po vzoru iz EU pripeljal v Slovenijo, je doživel odličen odziv in rezultate. Vanj so se vključila vse povabljene šole iz Posavja, na Ptuju pa tudi Gimnazija Ptuj, ter veliko lokalnih podjetij tako iz Posavja kot s Ptuja. Ključni namen je bilo, da se mladim približa aktualne EU teme, kot so okolje, kmetijstvo, energetika in mobilnost, a da mladi hkrati spoznajo, katera odlična podjetja na danih področjih pa že delujejo v njihovi bližini in okolju  ter so uspešna tudi na mednarodnih trgih. Mladi so tako dobili tudi pogled izven zgolj šolskih okvirjev, hkrati pa jim je bil spodbujen razmislek tudi o morebitnih novih poklicnih priložnostih in s tem povezanimi njihovim prihodnjim izobraževanjem.