Nezakonite migracije je treba ustaviti na meji!

Odziv Bogoviča na članek 24ur.com: »V Ilirski Bistrici ni izrednih razmer zaradi migrantov, kot trdi Bogovič

 

Ljubljana, 19. april 2019 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) podaja odziv na današnji članek spletnega portala 24ur.com: »V Ilirski Bistrici ni izrednih razmer zaradi migrantov, kot trdi Bogovič«:

 

»Zakaj se zapirajo notranje meje v schengenskem območju, npr. slovensko-avstrijska, kar bremeni mnoge slovenske državljane? Tudi zato, ker je naša meja s Hrvaško preveč propustna za nezakonite migrante. Slovenija mora v interesu lastne varnosti in interesu EU zagotoviti popolno nepropustnost meje za nezakonite migrante, in to na meji. Ne pa, da se jih skuša »nadzirati« v notranjosti države. Tisti, ki jih Slovenija vrača na Hrvaško, se ponovno vrnejo v Slovenijo, in to se ponavlja. Prebivalci obmejnih podeželskih območij se s tem skoraj dnevno soočajo, kar je dejstvo. A nezakonite migracije je treba zaustaviti na meji. Sporočilo nezakonitim migrantom in organiziranim kriminalnim združbam mora biti jasno: nezakonitih prehodov ne bo več, čuvamo svoje ozemlje, čuvamo EU. To smo dolžni narediti za ljudi ob meji in za celotno državo. Ne čakajmo, da ne bo prepozno. In vse bomo naredili za to, da bomo zavarovali meje in preprečili nezakonite vstope, na ravni EU pa vse, da razbijemo tihotapske družbe, ki služijo milijarde evrov na račun nezakonitih migrantov.

Kajti, ne računajmo na to, da bodo nezakoniti migranti samo šli naprej na sever, kot pred leti, če pride do drastičnega povečanja. Ne. Te meje na sever in zahod bodo zaprte. Avstrija že danes izvaja poostren nadzor znotraj schengenskega območja, ker v spomladansko poletnih mesecih predvideva povečan naval migrantov po balkanski migrantski poti in očitno Sloveniji ne zaupa, da učinkovito varuje schengensko mejo med Slovenijo in Hrvaško.”