Bogovič drugi najvplivnejši evropski poslanec iz Slovenije

Bruselj, 14. oktober 2020 – Poslanec Slovenske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Franc Bogovič (SLS/EPP) se je na podlagi analize organizacije Vote Watch Europe uvrstil na mesto drugega najvplivnejšega evropskega poslanca iz Slovenije. Indeks vpliva evropskih poslancev je celostno obravnaval njihov vpliv na vse politike EU za enoletno obdobje do avgusta 2020.

 

Vpliv poslank in poslancev v Evropskem parlamentu je pod drobnogled vzela bruseljska nevladna organizacija VoteWatch Europe, ki spremlja delo vodilnih evropskih institucij. Njihove ugotovitve glede vpliva evropskih poslancev so temeljile na oceni njihove politične moči v institucijah Evropske unije ter moči na družbenih omrežjih. Rezultat ocene politične moči je bil odvisen od sposobnosti vplivanja na zakonodajo, oblikovanja politične agende in pridobivanja glasov. Ocena moči poslancev na družbenih omrežjih pa je kazala na zmožnost doseganja občinstva na spletu, oblikovanja javnega dialoga ter podpore za njihove ideje.

 

Bogoviča je Vote Watch Europe pri analizi vpliva slovenskih evropskih poslancev uvrstil na drugo mesto, za Tanjo Fajon (S&D/SD), tretji je Milan Zver (SDS/EPP) V poročilu je bila izpostavljena Bogovičeva aktivnost na področju vprašanj, povezanih z regionalnim razvojem ter kmetijstvom in razvojem podeželja. Na omenjenem področju je vredno izpostaviti njegovo delovanje v okviru kohezijske politike za razvoj podeželja ter projekta Pametnih vasi, ki temelji na želji po sodelovanju in razvoju z uporabo ter vključevanjem najnovejših tehnologij in konceptov.

 

Podrobnosti poročila, v katerem so izpostavili aktivnost Bogoviča pri vprašanjih, povezanih z regionalnim razvojem, kmetijstvom in razvojem podeželja, je dostopno prek e-povezave: https://www.votewatch.eu/blog/influence-index-2020-most-influential-slovenian-meps/.