Bogovič na delovnem kosilu z delegacijo seniorske zveze Evropske ljudske stranke – ESU na temo “Nov steber socialnih pravic”

Bruselj, 5. april 2016 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je sodeloval na delovnem kosilu na temo: “Nov steber socialnih pravic” v okviru skupine ?Prijateljev  ESU?, ki jo vodi avstrijski evropski poslanec in podpredsednik ESU Heinz K. Becker, udeležil pa se jo je tudi slovaški evropski poslanec Eduard Kukan, nekdanji dolgoletni zunanji minister Slovaške (1998 – 2006), ki se je na povabilo g. Bogoviča udeležil tudi zadnjega statutarnega in programskega Kongresa SLS, pod vodstvom predsednika SLS mag. Marka Zidanška novembra lani v Ljubljani. 

 

Po uvodnem pozdravnem nagovoru, katerega sta podala gostitelj kosila Heinz K. Becker, podpredsednik ESU, in Prof. An Hermans, predsednica ESU,je sledila predstavitev in razprava o projektu “Nov steber socialnih pravic”, ki ga je predstavil Jonathen Stebanov, sodelavec v Kabinetu kMarianne Thyssen, evropske komisarke za zaposlovanje, socialne zadeve, strokovno usposobljenost in mobilnost delovne sile.

 

Po kratki razpravi so bili udeleženci enotni, da se soočamo z vse večjo brezposelnostjo, kot tudi z dejstvom,  da bo v prihodnje za ohranitev socialnih pravic potrebnih več pogovorov na vseh stopnjah družbene strukture. Bogovič je poudaril, da je pri ohranjanju socialnih pravic ključna vzpostavitev pravilnega ravnovesja medgeneracijskega zaposlovanja in kohezijskega razvoja. Ob tej priložnosti je Bogovič še povedal, da kot soorganizator sodeluje pri organizaciji  konference treh seniorskih ? upokojenskih združenj v Sloveniji, ki bo potekala 21. in 22. oktobra 2016 v Ljubljani.

 

IMAG1545