Bogovič na konferenci v Dvoru na Hrvaškem o odgovorni rabi jedrske energije

Dvor, Hrvaška ? 12. junij 2015- Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je sodeloval na javni razpravi ?Ali potrebuje Hrvaška odlagališče radioaktivnih odpadkov?,? ki je na pobudo lokalne civilne iniciative ter evropske poslanke iz Hrvaške Marijane Petir (HSS/EPP) potekala v kraju Dvor na Hrvaškem, tik ob meji z Bosno in Hercegovino.

Na konferenci, na kateri sta sodelovala še Klementina Karanović, predsednica Lokalne akcijske skupine UNA ? LAG UNA, ter Toni Vidan, vodja Energetskega programa Zelene akcije ter član Evropskega gospodarskega in socialnega odbora, je Bogovič predstavil, kaj je odgovoren odnos do jedrske energije ter prikazal pozitivne izkušnje Slovenije pri iskanju ter oblikovanju rešitev za razgradnjo ter odlaganje radioaktivnih odpadkov (RAO) in izrabljenega jedrskega goriva.

20150612_185238 V okviru dopoldanskega dela obiska se je evropski poslanec Franc Bogovič najprej ustavil tudi  Zagrebu ter se srečal z veleposlanikom Republike Slovenije na Hrvaškem g. Vojkom Volkom na vljudnostnem obisku, na katerem mu je predstavil svoje delo v Evropskem parlamentu, spregovorila pa sta tudi o razmerah na zahodnem Balkanu.

 

Bogovič za hrvaško Radiotelevizijo – HRT o odlagališču nizko- in srednje radioaktivnih odpadkov, Dvor, Hrvaška, 12. junij 2015:

 

Bogovič za TV iz BiH v Dvoru na Hrvaškem o odlagališču NSRAO, 12. junij 2015_