Bogovič na obisku in v dialogu z dijaki 3. letnikov Gimnazije Brežice

Brežice – 12. oktobra 2018 se je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) odzval povabilu dijakov 3. letnikov Gimnazija Brežice, ki v okviru obveznih izbirnih vsebin obiskujejo državljansko kulturo in tudi sodelujejo v projektu Evropskega parlamenta Evrošola, na obisk in pogovor o Evropski uniji in delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu. Bogoviču, ki je bil tudi sam nekoč dijak brežiške gimnazije, je bilo v veliko veselje, da so se z dijaki v neposrednem dialogu pogovorili o izzivih, pred katerimi je danes EU, o priložnostih za mlade v EU in tudi pomenu udeležbe mladih na volitvah, o izzivih, ki jih prinašata globalizacija in digitalizacija, pametnih vaseh, kmetijstvu, projektu Zavezništvo za mlade in drugih aktualnih temah s področja dela poslanca.

 

 

Dijaki so po predavanju g. Bogoviča o EU in njegovem delu v okviru odbora za kmetijstvo i razvoj podeželja, odbora za regionalni razvoj ter delegacijah EP za Srbijo in Turčijo ter o njegovih ključnih projektih, med katerimi je trenutno najbolj odmevna in aktualna EU akcija za pametne vasi, postavili še mnoga raznovrstna vprašanja, pa tudi predstavili svoja mnenja – o prihodnosti EU, Brexitu, znižanju volilne pravice za mlade na 16 let, s čimer se poslanec strinja, problematiki splošne nizke udeležbe ljudi na volitvah itd.

 

 

          

Bogovič je srečanje z dijaki brežiške gimnazije zaključil z navdušenostjo in ugotovitvijo, da imajo že mladi že sedaj veliko znanja, pa tudi zanimanja tako za družbena vprašanja kot mnoga druga področja. »Želim vam, da vselej negujete svojo radovednost, pridobivate nova znanja, pa tudi izkušnje. Uspešno in zanimivo šolanje še naprej vam želim,« je Bogovič pozdravi dijake in se zahvalil tudi ravnatelju Gimnazija Brežice Urošu Škofu za topel sprejem in uspešno vodenje šole.