Bogovič na okrogli mizi TV SLO-3 o referendumu o izstopu Velike Britanije iz EU

 

Ljubljana, 12. junij 2016 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je bil gost okrogle mize na temo: ?Stara celina z Otokom ali brez? Britanski referendum o članstvu v EU in Evropa po 23. juniju,? ki je v organizaciji Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji in TV Slovenija ? 3. program 10. junija 2016 potekala v Zemljepisnem muzeju v Ljubljani.

 

?Potreben bo premislek, kako naprej usklajevati skupne politike EU, s kakšnim tempom, da struktura ne bo počila po šivih,? je dejal Bogovič glede prihodnosti Evrope, ki bo po njegovem mnenju morala spoznati svojo večplastnost in tudi, da šablonska odločitev ne more veljati vsepovprek za vse države. Ocenil je, da je Evropa sicer res rigidna, ampak da je znotraj nje ena najbolj rigidnih držav prav Slovenija.

 

?Ključno je, da se zavedamo, kateri so glavni izzivi v naslednjih 20, 30 letih,? je dejal Bogovič izpostavil štiri izzive: 1. migracije in demografija (Evropa vs. Afrika), 2. varnostno vprašanje, 3. gospodarski razvoj in tehnološka revolucija ter 4. trg dela in zaposlovanja.

 

Glede britanskega referenduma o članstvu v EU Bogovič ni želel napovedovati izida, je pa dejal, da ?pravijo, da se Britanci običajno znajo prav odločati pri ključnih vprašanjih.?

 

Svoja stališča o prihajajočem referendumu v Združenem kraljestvu so poleg Franca Bogoviča (EPP) predstavili tudi evropski poslanki Romana Tomc (EPP) in Tanja Fajon (S&D) ter Dragan Barbutovski, direktor Evrope misli ? središča evropskih idej, pogovor pa je moderiral TV voditelj Boštjan Veselič.

 

Na Tretjem: ?OKROGLA MIZA O REFERENDUMU O IZSTOPU VELIKE BRITANIJE IZ EU? (Vir: RTV Slovenija ? 3. program, 10. junij 2016, TV voditelj: Boštjan Veselič).

 

http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174410602