Intervju Franca Bogoviča, poslanca Evropskega parlamenta, za TV Dravograd

Bogovič: Brez povezovanja, ki ga v Sloveniji še kako primanjkuje, nismo enakovredni partner v Evropi.

 

Dravograd, 28. maj 2016 ? Ob robu Srečanja turističnih društev podeželja Dravograd 2016 je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) predstavil svoja stališča in poglede na delo v Evropskem parlamentu in v domovini ter spregovoril za gledalce TV Dravograd v pogovoru z novinarko Anito Špringer.

Gledalcem koroške Televizije Dravograd je Bogovič spregovoril o tem, koliko se glas Slovenije sliši v Evropskem parlamentu, o pomenu in uspešnosti slovenskega črpanja sredstev EU ter možnostih za razvijanje slovenskega turizma. Bogovič se je odzval v podporo organizatorjem Srečanja turističnih društev podeželja Dravograd 2016 ter se zavzel, da na vseh ravneh delovanja slovenske države ozavestimo in udejanjamo, kako pomembno je trajnostno promoviranje slovenskih naravnih danosti  – z roko v roki vseh akterjev, ki so ključni za razvoj turistične panoge.  Po Bogovičevih besedah brez  povezovanja, ki ga v Sloveniji še kako primanjkuje, nismo enakovredni partner v Evropi.

 

Posnetek intervjuja evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) za TV Dravograd najdete na povezavi: https://youtu.be/yXXIfJOxHog

 

Foto galerija: Srečanje turističnih društev podeželja Dravograd 2016