Bogovič podprl 2. mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu, ki bo 11. in 12. maja v Ljubljani in Mariboru

 

»Od velikih besed je treba preiti k praktičnemu delu vsakega posameznika.«

14. april 2017 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je včeraj, 13. aprila, podprl 2. mednarodno konferenco o krožnem gospodarstvu (angleško: 2nd Circular Change Conference), katere nosilec je povezovalna platforma Circular Change, in ki bo letos poteka 11. in 12. maja v Ljubljani in Mariboru. Dvodnevni dogodek, ki nastaja v sodelovanju številnih partnerjev, prinaša enega najbolj poglobljenih soočenj z izzivi uresničevanja krožne tranzicije.

 

“Ta terja sistemski pristop na vseh ravneh, njena uspešna izvedba pa je temeljnega pomena za evropsko konkurenčnost,” je na skupni predstavitvi konference medijem poudaril dr. Janez Potočnik, predsednik posvetovalnega odbora platforme Circular Change.

 

Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je ob skupni novinarski konferenci ob tem predstavil delo Evropskega parlamenta na področju krožnega gospodarstva ter izrazil upanje, da bo EU nadaljevala v smeri doseganja visokih in ambicioznih okoljskih ciljev. Povzel je tudi ključne poudarke, ki jih prejel na nizu svojih okroglih miz v začetku letošnjega leta, ki jih je organiziral po različnih regijah in krajih po Sloveniji, in kjer so mnogi kmetje dejali, da že od nekdaj delujejo po načelu krožnega gospodarstva, da pa zdaj vedo, da se temu tudi tako reče. »Ključno glede krožnega gospodarstva pa je, kako po celi vertikali od EU in OZN do slehernega posameznika spodbuditi zavedanje in odgovornost do okolja. Od velikih besed je treba preiti k praktičnemu delu vsakega posameznika,« je izpostavil Bogovič.

 

“Circular Change Conference v svoji drugi izdaji postaja eno od osrednjih vozlišč na področju krožnega gospodarstva v širši regiji. Obenem umešča Slovenijo med najnaprednejše države v Evropi, kar je velika priložnost in izziv za vse. Prepričana sem, da bodo slovenska podjetja konkurenčnejša, če bodo kar najhitreje udejanjala prehod v krožne poslovne modele,” je povedala Ladeja Godina Košir, ki vodi povezovalno platformo Circular Change. “Gre za evropsko konkurenčnost, pa tudi za ohranitev in utrditev naših skupnih vrednot. Krožno gospodarstvo za Slovenijo predstavlja največjo razvojno priložnost tega časa,” je še poudarila Godina Košir.