Bogovič podprl napore za odpravo dvojnih standardov pri proizvodih na enotnem trgu EU

Ljubljana, Strasbourg, 17. September 2018 – Poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič (SLS/EPP) je v svojem govoru podprl napore za odpravo dvojnih standardov pri proizvodih na enotnem trgu EU, o čemer je Evropski parlament (EP) glasoval v četrtek, 13. septembra 2018.

 

Poudarek Bogovičeve razprave ob jasno izraženim stališču EP proti dvojnim standardom kakovosti izdelkov, ki temeljijo na zahtevah, da izdelek, ki se prodaja pod enako znamko in embalažo, mora imeti enako sestavo in da je diskriminacija potrošnikov nesprejemljiva: »Pravičnost, enakost – to so osnovne vrednote, na katere stavi Evropska unija (EU). In če kje, morajo te vrednote obveljati ravno pri hrani in ostalih živilskih proizvodih. Mi smo poklicani, da opozorimo na to, kaj se dogaja. Ni pravično in ni fer, da lahko z zavajajočimi etiketami ali vsebinami, kot je npr. palmovo olje, zasipljemo vzhodno- in srednjeevropske trge, na zahodu pa se temu izognemo. Zato je prav, da sprejmemo to poročilo. Skupaj nam je naloženo, da na osnovi dela Evropska komisija (EK), pa tudi nas in pritiskov potrošnikov, naredimo red na tem trgu”.

 

***

 

VIDEO nagovor poslanca Evropskega parlamenta Franca Bogoviča (SLS/EPP) v razpravi o posodobitvi direktive o nepoštenih trgovskih praksah na zasedanju Evropskega parlamenta, 13. Septembra 2018: