VABILO / NAPOVED: Bogovič na novinarski konferenci ob odprtju Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij

Ljubljana, Izola, 17. september 2018 – evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP), član odbora za Regionalni razvoj v Evropskem parlamentu, Poročevalec v senci za Poslansko skupino Evropske ljudske stranke pri Poročilu o strategiji EU za jadransko – jonsko regijo ter Poročilu o izvajanju makroregionalnih strategij v EU) bo JUTRI – v torek, 18. septembra 2018, ob 11. uri sodeloval na NOVINARSKI KONFERENCI pred odprtjem in kot govorec na odprtju Tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij (ob 12. uri), ki se bo odvijal med 18. in 28. septembrom 2018 na slikoviti slovenski obali. (Lokacija: ob 11:00, Manziolijeva palača, Manziolijev trg 5, Izola).

 

Letošnji slogan tradicionalnega dogodka, ki ga organizirajo različne slovenske in evropske institucije (https://www.adriatic-ionian.eu/event/mediterranean-coast-and-macro-regional-strategies-week-2018/organizers/) je: »Videti moje morje«.

 

Namen dogodka ni le povečati ozaveščenost o pomenu morja, obale in zaledja ter o naravnih virih in gospodarskem potencialu, ki ga ti predstavljajo, marveč tudi opozoriti na ogroženost morja in obale zaradi naravnih pojavov in človeških dejanj. Dogodek bo deležnikom, strokovnjakom in širši javnosti iz baltske, donavske, jadransko-jonske in alpske makroregije omogočil razpravo o okoljski povezljivosti in drugih makroregionalnih izzivih ter o komunikaciji med izvajalci makroregionalnih strategij. V okviru tedna bo prirejen tudi poseben dogodek, posvečen Evropskemu letu kulturne dediščine 2018.

 

Vljudno vabljeni!

 

***

 

Na povezavi Program tedna in vabilo ter dodatne informacije o uradnem odprtju.