Bogovič postal podpredsednik Medskupine Evropskega parlamenta za podeželska, gorska in odmaknjena območja

Bruselj, 29. januar 2015 – Kot podpredsednik Medskupine Evropskega parlamenta za podeželska, gorska in odmaknjena območja se je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) včeraj udeležil prve seje predsedstva te medskupine, na kateri so člani opredelili vsebinska področja dela v tem mandatu Evropskega parlamenta in si razdelili delo. Bogovič je tako  prevzel področje t. i. območij RURBAN, kjer se bo ukvarjal predvsem z vsebinami, ki bodo omogočale tesnejše povezovanje med mesti in podeželjem.

?Izmenjava idej med kolegi evroposlanci in strokovnjaki, ki se ukvarjajo z razvojem podeželja in odmaknjenih območij, je še kako pomembno za Evropsko unijo, pa tudi za Slovenijo, kjer se delež prebivalstva na podeželju povečuje. Zato je pomembno, da se vsem prebivalcem, tako v Sloveniji kot drugod v EU, zagotavlja enake pogoje za življenje in enakovreden dostop do storitev, ne glede na to, ali živijo na deželi ali v mestu,? je ob svojem novem izzivu podpredsednika Medskupine Evropskega parlamenta za podeželska, gorska in odmaknjena območja dejal evropski poslanec Franc Bogovič.

?Verjamem, da bom s svojim delom v navedeni medskupini lahko v Slovenijo prenesel znanja in izkušnje iz ostalih držav EU, kjer je stopnja zavedanja o pomenu podeželja, gorskih in ostalih območij, ter zagotavljanju kakovostnih pogojev za življenje na teh območjih visoka,? je še dejal Bogovič, ki se veseli se tudi idej in prispevkov državljanov iz Slovenije, ki mu bodo pomagali pri prenosu dobrih praks v tujino.