Bogovič za Danas o zunanji politiki Srbije v 2016

Ljubljana, Beograd – 26. december 2016 – Za srbski časopis Danas je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) kot član Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija v Evropskem parlamentu in kot podpredsednik neformalne skupine evropskih poslancev Prijatelji Srbije komentiral zunanjo politiko Srbije v letu 2016.

 

Pozdravil je dejstvo, da je ta bila v 2016 primarno osredotočena na proces približevanja EU, kjer je Srbija naredila velik napredek, kot tudi, da je Srbija pomenila faktor stabilnosti na Zahodnem Balkanu. Bogovič je med drugim tudi povedal, da ve, da ima srbska država tradicionalno prijateljske odnose z Rusijo, a je opozoril na rezerviran pogled EU glede vse tesnejšega vojaškega sodelovanja Srbije z Rusijo v zadnjem času. Ponovil je tudi svoje trdno prepričanje, da Srbija sodi v EU, in to čimprej.

 

Vir: Bogovič: EU zabrinuta zbog vojne saradnje sa Rusijom (Danas, 26. december 2016):  http://www.danas.rs/politika.56.html?news_id=335325&title=Bogovi%C4%8D%3a+EU+zabrinuta+zbog+ja%C4%8Danja+vojne+saradnje+sa+Rusijom