Bogovičevo ?Pismo iz Bruslja? za Posavski obzornik: Najboljše zgodbe nastajajo s povezovanjem in sodelovanjem

Bruselj, Krško – 14. januar 2015 ? V prvi letošnji januarski številki Posavskega obzornika, časopisa za pokrajino Posavje, je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) napisal ?Pismo iz Bruslja?, v katerem je želel predstaviti še drugo plat svojega dela v Evropskem parlamentu, kjer poleg sprejemanja različnih direktiv, uredb itd., evropski poslanci delajo še mnogo drugi stvari.
Bogovič v svojem prvem pismu opiše svoj vsakodnevni delovnik v Bruslju, Strasbourgu, pa tudi v Sloveniji (pretežno ob petkih), delo v odborih Evropskega parlamenta, mednarodnih delegacijah ter najrazličnejših dogodkih, predstavi pa tudi svoje aktivnosti in sodelovanje z Združenjem UNIFE, v katerega so povezani tisti, ki v Evropi izdelujejo vlakovne kompozicije in gradijo železnice, metroje itd., ter aktivnosti v podporo Srbiji na poti v EU.

 

?Najboljše zgodbe , projekti in uspehi, nastajajo s povezovanjem in sodelovanjem,? v pismu posavskemu obzorniku zapiše Bogovič in pove, da tako kot se tega zelo dobro zavedajo in to znajo tudi uresničevati v Posavju, tako v istem duhu deluje tudi sam z mesta evropskega poslanca in poskuša iz EU prenesti v Slovenijo nekatere dobre zglede in prakse, recimo s področja povezovanja kmetov, ter povezati znanje in izkušnje iz EU z gospodarstvom, kmetijstvom in drugimi področji v Sloveniji, pa tudi v Srbiji.

 

Celotno pismo evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) za Posavski obzornik (7. 1. 2016) si lahko preberete tukaj:

 

(VIR: Posavski obzornik ? leto XX, številka 1., četrtek, 7. 1. 2016)