Čestitka Franca Bogoviča dr. Alojzu Rebuli, Državljanu Evrope 2014 in častnemu občanu Občine Sevnica

Ljubljana, 1. december 2014 ? Predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič je v petek, 28. novembra 2014, čestital dr. Alojzu Rebuli ob prejemu nagrade Državljan Evrope 2014, za katero je bil tudi eden izmed predlagateljev, in naziva Častni občan Občine Sevnica.

Čestitko lahko v celoti preberete v nadaljevanju.

***

Moje iskrene čestitke dr. Alojzu Rebuli ob nazivu Častni občan Občine Sevnica, ki mu ga je včeraj na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku v imenu Občine Sevnica podelil župan Srečko Ocvirk. Najvišje priznanje, naziv Častni občan Občine Sevnica, je akademik dr. Alojz Rebula prejel za življenjsko delo na literarnem področju in obogatitev slovenske kulture.
Dr. Alojz Rebula pa je letos tudi prejemnik nagrade DRŽAVLJAN EVROPE 2014.
V čast si štejem, da sem eden izmed petih slovenskih poslancev poslanske skupine Evropske ljudske stranke, ki smo predlagali dr. Alojza Rebulo za priznanje Evropskega parlamenta Državljan Evrope 2014.


Evropski parlament nagrado Državljan Evrope sicer podeljuje od leta 2008, namenjena pa je posameznikom ali skupinam, ki so si posebej prizadevali za vzajemno razumevanje in tesnejše povezovanje narodov Evropske unije, bili aktivni na področju čezmejnega sodelovanja ali se vsakodnevno ukvarjali z uresničevanjem načel Evropske listine temeljnih pravic v praksi.

***