Evropski poslanec Franc Bogovič na sejmu AGRA

Ljubljana, 28. avgust 2014 ? Evropski poslanec in predsednik SLS Franc Bogovič je bil tudi včeraj na 52. kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, kjer je obiskal mnoge razstavne prostore, se udeležil podelitve priznanj Zadružne zveze Slovenije in seje Izvršilnega odbora Slovenske kmečke zveze pri SLS.

 

Že zjutraj se je na poti ustavil v Benediktu, kamor ga je prek Facebooka povabila prizadevna članica in predsednica lokalnega občinskega odbora Vesna Merčnik. V Benediktu so sredi aktivnih priprav na jesenske lokalne volitve.

 

Na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu je nekdanji kmetijski minister Franc Bogovič med drugim obiskal razstavni prostor Ministrstva za kmetijstvo in okolje RS, kjer je ob kavi poklepetal z ministrom mag. Dejanom Židanom. Udeležil se je tudi podelitve priznanj Zadružne zveze Slovenije.

 

Na razstavnih prostorih Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije, Vinske kleti Krško in drugih razstavljavcev, se je evropski poslanec Franc Bogovič, ki je polnopravni član Odbora za regionalni razvoj v Evropskem parlamentu in nadomestni član Odbora za kmetijstvo EP, srečal s podpredsednico SLS Jasmino Opec, nekdanjim predsednikom Sindikata kmetov Slovenije in članom Izvršilnega odbora SLS Romanom Žvegličem, županom Občine Sevnica Srečkom Ocvirkom in mnogimi drugimi, pri čemer je z mnogimi kmetovalci spregovoril tudi o konkretnem stanju v kmetijstvu.

 

Ob zaključku dneva na sejmu AGRA se je Franc Bogovič udeležil tudi seje Izvršilnega odbora Slovenske kmečke zveze pri SLS, ki ji predseduje dr. Stanislav Klemenčič. Na seji je potekala poglobljena razprava o aktualnih težavah in izzivih slovenskih kmetov.

 

Fotografije obiska sejma si lahko ogledate tukaj.