Franc Bogovič na srečanju evropskih poslancev s civilno družbo in mediji

Ljubljana, 22. september 2014 ? Predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič je v petek, 19. septembra 2014, sodeloval na srečanju slovenskih evropski poslancev z mediji in civilnodružbenimi organizacijami v Sloveniji v organizaciji Informacijske pisarne Evropskega parlamenta (EP) v Ljubljani.

Na dogodku, ki je potekal v Stekleni dvorani Grand hotela Union, je evropski poslanec Franc Bogovič predstavil svoje načrte za delo v Evropskem parlamentu, kjer je član oziroma namestnik v štirih odborih in delegacijah.

Član:

REGI ? Odbor za regionalni razvoj

D-RS ? Delegacija pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU ? Srbija

Namestnik:

AGRI ? Odbor za kmetijstvo in razvoj podeželja

D-TR ? Delegacija pri skupnem parlamentarnem odboru EU ? Turčija

Poleg dela v teh delovnih telesih se bo dodatno posvečal tudi temam s področja energetike in okolja, saj je sicer tudi član Evropskega energetskega foruma.

Glede aktualnih tematik, ki jih je ta teden obravnaval EP, je Bogovič na srečanju v Ljubljani izpostavil problematiko ukrajinske krize. Ocenjuje namreč, da ima Evropska unija danes pred seboj prvič resno aktualno vprašanje: ali imamo v Evropi res trajen mir, kar je bil eden izmed temeljnih ciljev nastanka EU? ?Ocenjuje se, da je ta mir dosti bolj krhek, kot se zavedamo, in trdim, da ima EU na področju miru danes veliko izzivov, ki se jim mora EU zagotovo prednostno posvetiti. Glede ukrajinske krize osebno tudi menim, da se mora ta spor vsekakor rešiti zgolj po diplomatski poti,? je na srečanju še povedal Franc Bogovič.

 

Po srečanju je Franc Bogovič komentiral tudi kandidaturo Alenke Bratušek za evropsko komisarko, izjavo si lahko ogledate spodaj.