Predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič: Priložnosti za pozitivne programe za preboj metropole Ljubljane je ogromno

Nosilec liste kandidatov SLS za mestni svet MOL Janez Žagar: Za konec avtokracije in razširjeno delovanje MOL

Ljubljana, 29. september 2014 ? V centru Ljubljane so se danes predstavili kandidatke in kandidati liste SLS za mestni svet Mestne občine Ljubljana, katere nosilec je predsednik MO SLS Ljubljana Janez Žagar. Kandidate je podprl predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič in opozoril na priložnosti Ljubljane pri črpanju evropskih sredstev v naslednji finančni perspektivi.

Predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič je pozdravil vse kandidatke in kandidate SLS, ki so se zbrali na Prešernovem trgu v Ljubljani, in povedal, da gre za ljudi, ki so že z dosedanjim delom naredili marsikaj dobrega za mesto in četrtne skupnosti in bodo s svojimi izkušnjami pozitiven člen v mestnem svetu, kjer SLS trenutno manjka ter jim zaželel vse dobro na volitvah.

?Ljubljana je naša metropola in prav je, da dobi svojo veljavo in svoje mesto tudi pri črpanju evropskih sredstev,? je poudaril Franc Bogovič in dodal, da je bilo preteklih letih na tem področju že nekaj narejenega, predvsem v okoljskih zadevah, počasi se ureja tudi ravnanje z odpadki ?vendar je na tem področju še kar nekaj priložnosti, ki bi jih bilo treba izkoristiti?. ?Naslednja finančna perspektiva je namenjena predvsem spodbujanju zaposlovanja s poudarkom na raziskavah in razvoju. Prav zato, ker je Ljubljana tudi univerzitetno mesto, obstaja cela vrsta priložnosti za pozitivne programe za preboj tako metropole Ljubljane kakor tudi Slovenije,? je svojo vizijo napredka pri črpanju evropskih sredstev predstavil predsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič, spomnil pa je tudi na energetsko učinkovitost in  mobilnost kot pomembni področji, kjer je možen napredek v MOL s pomočjo evropskih sredstev ? z boljšimi povezavami znotraj celotne občine in z občinami na obrobju Ljubljane in novim cestno-železniškim vozliščem v Ljubljani: ?Kot evropski poslanec si bom po najboljših močeh prizadeval, da pripeljem ta denar v Slovenijo in v metropolo.?

Predsednik Mestnega odbora SLS Ljubljana in nosilec liste kandidatov SLS za lokalne volitve 2014 Janez Žagar je povedal, da se bodo mestni svetniki SLS zavzemali za bolj demokratično odločanje v Mestni občini Ljubljana: ?Da je konec avtokraciji, da se razširi delovanje Mestne občine Ljubljana.? Poudaril je še, da je treba porabiti vse resurse.

Kandidat SLS za mestnega svetnika MOL Boštjan Furlan: ?Slogan naše kampanje je Vsem prijazna Ljubljana, kar pa na žalost trenutno ne drži. Ni prijazna do delovnih mest ? v zadnjih osmih letih je izgubila 10.000 delovnih mest, kar predstavlja več kot podvojitev brezposelnosti v našem glavnem mestu ? zato smo pripravili program, ki bo podjetja spodbudil, da ostanejo v mestu in ponovno začnejo ustvarjati kakovostna delovna mesta. Tudi do družin Ljubljana trenutno ni prijazna, zato bomo predlagali, da se v Ljubljani uvede enotna družinska vstopnica za vse dogodke za otroke.? Furlan je še izpostavil zapostavljenost prebivalcev Ljubljane, ki ne živijo v strogem centru, in povedal, da se bodo kandidati liste SLS v mestnem svetu zavzemali za mestne četrti, ki bodo ustrezno financirane in pristojne za reševanje resničnih problemov ter tako učinkovito upoštevale potrebe manjših skupnosti.

Kandidatke in kandidati liste SLS za mestni svet MOL so: Janez Žagar, Alenka Lovišček Stojanovič, Boštjan Furlan, Jožica Dolničar, dr. Drago Čepar, Maja Erbežnik, mag. Peter Dolničar, Mateja Rahne, dr. Andrej Umek, Antonija Lečnik, dr. Stanislav Raščan, Darinka Cvelbar, Aleš Padavnik, Polonca Blumauer, Rok Janez Šteblaj, Miroslava Olup Umek, Ivan Gregorc, Franja Porenta, Jure Prebil, Olga Butinar Čeh, Valentin Babnik, Mirko Dovč, Jerneja Žagar, Emil Novak, dr. Valentin Kalan, Antonija Blažun, Anton Grabeljšek, Veronika Novak, Janez Kočar, Branko Avsec, Igor Koprivnikar, Ingo Pasch, Dominika Žagar, Robert Rahne in Jože Bevec.

 

Videoposnetki z novinarske konference: