Franc Bogovič (SLS/EPP): Juncker je z zagotovitvijo široke podpore novi Evropski komisiji vzpostavil dobre pogoje za delo in zagon novega investicijskega cikla za pomoč evropskemu gospodarstvu

Strasbourg, 22. oktober 2014 ? Evropski parlament je danes s 423 glasovi poslancev podprl novo sestavo Evropske komisije. Med njenimi podporniki je bil tudi evropski poslanec iz vrst SLS/EPP Franc Bogovič, ki je izrazil zadovoljstvo nad široko podporo sami komisiji, saj to kaže na močno koalicijsko povezanost in veliko lažje uresničevanje zadanih ciljev.

 

?Jean Claude Juncker se je na presenečenje mnogih aktivno odzval na številne pomisleke s strani poslancev Evropskega parlamenta in marsikatero pripombo tudi upošteval. Tako je odreagiral pri menjavi slovenske kandidatke. Prav tako je določene resorje zaradi določenih argumentiranih pomislekov nekoliko preoblikoval, kot recimo vrnitev področja zdravil in medicinskih pripomočkov na resor za zdravstvo, preoblikovanje prometnega resorja ipd.,? je bil nad predstavitvijo pred glasovanjem v EP zadovoljen evropski poslanec in predsednik SLS Franc Bogovič.

 

?Na kratki rok je najpomembnejši projekt nove komisije implementacija napovedanega 300 milijard evrov vrednega paketa investicijskih spodbud. Hkrati si je Juncker zadal tudi nalogo vzpostavitve boljših pogojev za investicije tudi za zasebni sektor, kajti le slednje lahko ustvarjajo delovna mesta, ki so edini garant za socialno državo,? ocenjuje Bogovič. Na tem mestu se bodo zagotovo pokazale priložnosti, da tudi Slovenija skoči na ta vlak, zato bo treba biti še posebno pozoren na to, katere posredne ali neposredne podpore bo moč izkoristiti, konec koncev tudi za ukrepe protipoplavne zaščite, ki je na žalost ravno danes znova zelo aktualna.

 

Kot pravi evropski poslanec Franc Bogovič, ga kot člana Odbora za regionalni razvoj v Evropskem parlamentu izjemno veseli tudi njegova zaveza k odpravi zamud pri plačilih iz EU blagajne in zelo jasna dikcija, da EU ne more in ne sme biti slab plačnik.

 

Ob tem Franc Bogovič  še dodaja, da je novo komisijo podprl, ker odobrava, da so njeni cilji proaktivno usmerjeni k aktivnemu zmanjševanju brezposelnosti kot temeljnemu problemu evropske neenotnosti in vse večjih razlik: ?Recept za boljšo prihodnost EU je zgolj v povezovanju, delujočemu skupnemu trgu in odločni skupni zunanji politiki. Tega se nova Evropska komisija več kot očitno dobro zaveda.?