Franc Bogovič v imenu SLS izrazil sožalje ob smrti policista Damijana Kukoviča in podporo policistom

Ljubljana, 26. avgust 2014 ? Ob včerajšnji žalostni novici, da je preminil v petek hudo ranjeni policist Damijan Kukovič, je predsednik SLS in poslanec RS v Evropskem parlamentu Franc Bogovič na generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja naslovil sožalno pismo in izrazil podporo prizadevanjem Policije in Sindikata policistov Slovenije za boljše pogoje dela, opremo in mesečni dohodek.

Pismo lahko v celoti preberete v nadaljevanju.

 

Republika Slovenija

Ministrstvo za notranje zadeve

POLICIJA

g. Stanislav Veniger, generalni direktor policije

 

Ljubljana, 25. avgust 2014

 

Spoštovani gospod Stanislav Veniger, generalni direktor policije,

 

ob današnji tragični vesti, da policist Damijan Kukovič ni dobil bitke za življenje, po tem, ko je bil v petek hudo ranjen v službenem času med opravljanjem rednega nadzora prometa, njegovim svojcem, najbližjim ter sodelavcem v imenu Slovenske ljudske stranke izrekam iskreno sožalje.

 

Kot ste že sami izpostavili, so vsakodnevne delovne razmere policistov, naših zaščitnikov, stresne in nevarne. Prav je, da pristojni tokrat resnično prisluhnejo vašim pozivom in opozorilom ter konkretno ukrepajo.

 

Pri vaših prizadevanjih za boljšo opremo, delovne pogoje in primeren mesečni dohodek policistov vam bomo v SLS stali ob strani.

 

S spoštovanjem,

 

Franc Bogovič

predsednik SLS in poslanec Republike Slovenije v Evropskem parlamentu