Izredne razmere z migranti na področju ilirske Bistrice

Slovenija ne sme postati žep za nezakonite migrante!

 

Ljubljana, 22. julij 2019 – »Kako je možno, da skupina 200 migrantov vstopi v državo neopaženo, in to očitno v naprej pripravljene tabore na ilirskobistriškem podeželju?« se sprašuje podpredsednik SLS in evropski poslanec Franc Bogovič, ki ga je novica o tem šokirala. Po njegovi oceni to kaže na to, da imamo že državo v državi, in da je slovenska država očitno pokopala Schengen, saj je že v celoti prepusten na naši južni meji.

 

»To, kar se zdaj dogaja s to množico nezakonitih migrantov, in bojim se, da bo še vse poletje pritisk migrantov na meji izreden, je to katastrofa tudi za prebivalce na slovenskem podeželju ob meji. In če sem aprila javno opozoril, da v Ilirski Bistrici glede ilegalnih migrantov vladajo izredne razmere, je situacija sedaj katastrofalna. V SLS pričakujemo, da Vlada RS pošlje na mejo močneje okrepljene ekipe policije in vojske, ne le peščico, in naj nemudoma začne resno in neprepustno varovati mejo na celotnem območju, kjer prihaja do nezakonitih prehodov meje. Kajti, ob okrepljenem nadzoru meja in boja proti ilegalnim migracijam s strani naših sosed – Italije in Avstrije, ne moremo in ne smemo dopustiti, da Slovenija postane žep za nezakonite migrante,« pravi Bogovič, ki še opozarja, da nekatere domačine ob meji vznemirjajo tudi informacije, da slovenski policisti ne smejo opravljati nadzora neposredno na meji, pač pa šele nekaj 100 m stran, kar posledično bistveno zmanjša učinkovitost nadzora meje.

 

»Skrajni čas je, da predstavniki naših levih vladajočih političnih strank, notranji minister in predsednik vlade, prenehajo z nojevskim tiščanjem glave v pesek in laganjem ljudem, da obvladajo situacijo na južni meji. V kolikor bo vladajoča politika nadaljevala s takšnim početjem bomo zagotovo deležni zapore meje na italijanski in avstrijski meji. Takrat jim bo ostalo samo še obtoževanje italijanske in avstrijske politike, ki se zavedata, da je treba imeti varovano mejo. Dovolj je neodgovornega laganja in zavajanja ljudi! Če že jim le-to uspeva doma, skupaj z domačo medijsko mašinerijo, bomo deležni nezaupanja sosedov«, pravi Bogovič.

 

Opozarja tudi, da glede na to, koliko nezakonitih migrantov prihaja po balkanski poti in glede na odločnost severnih in zahodnih sosedov, smo v Sloveniji v tem trenutku veliko bolj ogroženi, kot smo bili poleti leta 2015.