Krško pridobilo naziv Evropsko mesto športa 2016

Krško

Bruselj, 19.11.2015 – Včeraj je v Evropskem parlamentu v Bruslju potekala svečanost s podelitvijo priznanj Evropskim mestom športa 2016, med katerimi je priznanje prejela tudi občina Krško, kjer je 13 let uspešno županoval evropski poslanec Franc Bogovič.

 

Nagrade za evropska mesta športa ter evropsko prestolnico športa vsako leto podeljuje organizacija ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), ki je Krško prepoznala kot mesto, ki omogoča športno udejstvovanje in rekreacijo za občanke in občanom vseh generacij kot instrument zdravja, integracije in izobraževanja, ter mu podelilo naziv Evropsko mesto športa 2016. Poleg Krškega je nagrade prejelo še 30 evropskih mest oz. občin iz vseh držav EU, visok naziv Evropske prestolnice športa 2016 pa je prejela Praga.

 

Naziv Evropsko mesto športa 2016 predstavlja nagrado za skupna prizadevanja občine Krško pri promociji športne aktivnosti in je rezultat večletnega dela tako pri izgradnji športne infrastrukture v občini Krško kot podpore in njene spodbude pri delu športnih društev in organizacij.

 

Delegacijo občine Krško je vodil župan mag. Miran Stanko, ki je s strani predsednika ACES Europe Giana F. Lupattellija tudi uradno prejel priznanje in slavnostno zastavo, skupaj z njimi pa se je podelitve udeležil tudi Bogovič.

 

Več si lahko preberete na sledeči spletni strani (v angleščini): http://www.aceseurope.eu/index.php/en/