Bogovič: Pozivi k človekovim pravicam na visoki ravni na Bližnjem vzhodu povzročili, da ljudje nimajo niti pravice do življenja več

Strasbourg, 24. november 2015 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je prvi dan novembrskega zasedanja Evropskega parlamenta v razpravi ob točki ?Človekove pravice v trgovinskih pogajanjih med EU in Vietnamom? opozoril, da so človekove pravice proces, in osnova zato, jih ljudje lahko zahtevajo, morajo najprej imeti osnovne pogoje za življenje: hrano, da niso lačni, možnost izobraževanja in dela.
?Tisti, ki prehitro pričakujejo, da se bo v nekem državnem sistemu, ki je zaostal, kjer so lačni in ubogi ljudje, da se bodo tam začele izvajati človekove pravice na visokem nivoju, naj se spomnijo, kako smo iz tega mesta in še od marsikod drugod – po človekovih pravicah spraševali ljudi in zahtevali človekove pravice v Iraku, Libiji in Siriji. Danes pa se vprašajmo, kako imajo ti ljudje izpolnjene človekove pravice! Niti pravice do življenja nimajo!? je med drugim v razpravi opozoril Bogovič.

 

VIDEO posnetek govora evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP):