Mladim dajmo priložnost za razvijanje njihovih talentov na evropskih tleh

Ljubljana, 16. junij 2017 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je z več kot 400 mladimi, ki so sooblikovali »STAND-UP« vzdušje na zaključni prireditvi in podelitvi priznanj udeležencem programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ki so se jim pridružili tudi drugi dijaki, ki sodelujejo na izboru Evrošola in v radijskih debatah Gymnasium.eu, delil svoj pogled na prihodnost mladih v EU: »V Evropi se za razliko od drugih integracij pogovarjamo v 24 evropskih jezikih in izmenjujemo mnenja na vseh socialnih omrežjih, pa še za šankom – kako v EU živeti naprej, da bodo mladi videli svojo prihodnost ter da bo vsem nam, državljanom Evrope, življenje boljše. Izpostavil je na pomen programov EU, kot sta ERAZMUS, HORIZON …, ki so osnova za nova delovna mesta in prinašajo prosperiteto družbe. »Ne smemo preveč komplicirati, EU naredimo prosto, dinamično, prvo med prvimi – in mladim dajmo priložnost za razvijanje njihovih talentov na evropskih tleh,« je še izrazil svoj pogled na prihodnosti EU.

 

Na zaključni prireditvi z naslovom: »Dogodek EP za mlade 2017: Nove ideje za prihodnost EU!«, ki ga je vodil komik Boštjan Gorenc – Pižama so sodelovali evropski poslanci Franc Bogovič, Romana Tomc, Tanja Fajon, Patricija Šulin in Lojze Peterle. Po uvodnem pozdravu vodje Informacijske pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji mag. Klemna Žumra, je sledilo podeljevanje nazivov in priznanj ravnateljem, mentorjem in dijakom, ki so prejeli:

  • plakete ravnateljem šol,
  • potrdila mentorjem ambasadorjem in
  • potrdila dijakom ambasadorjem.

Na omizju »Prihodnost EU: Kdo ima pravi scenarij za EU? – Preveri svojo idejo«, so poslanci predstavili svojo vizijo o prihodnosti EU in odgovarjali na vprašanja dijakov. Bogovič je dijakom predstavil tudi svoj pogled na gospodarsko, digitalno prihodnost EU, Evropo več hitrosti, na širitev EU z državami Zahodnega Balkana in poudaril: »Evropejci živimo na zaželenem kontinentu, radi rečemo, da živimo na enem najlepših kontinentov sveta, živimo v najbolj zdravem okolju in jemo najbolj zdravo hrano. Moramo pa vedeti, da je svetla prihodnost EU v umetnosti medsebojnega sodelovanja.«

 

Bogovič je ob prijetnem programu tudi čestital organizatorjem prireditve ter čestital vsem mladim, šolam, dijaškim domovom za uspešno izvedbo izobraževalnega programom Šola ambasadorka Evropskega parlamenta kot ustvarjalca partnerskega odnosa med Evropskim parlamentom in sodelujočimi srednjimi šolami ter dijaškimi domovi: »Ponosen sem na vse vas, ki ste danes prejeli priznanje »simbol partnerstva«, ki ga prinaša naziv »Šola ambasadorka Evropskega parlamenta«. Bogovič se je tudi zavezal, da se bo z veseljem odzval povabilu šol tudi v novi sezoni izobraževalnega programa »Šola ambasadorka Evropskega Parlamenta 2018«.

 

Prireditev so popestrili številni nastopajoči in delček praznovanja vam predstavljamo tudi na priloženih fotografijah: https://goo.gl/photos/MAzgoEnHkLHDN3c87;