Na srečanju z veleposlanikom Republike Srbije Aleksandrom Radovanovićem o približevanju Srbije EU in sodelovanju med Slovenijo in Srbijo

Ljubljana, 2. marec 2015 ? Danes se je evropski poslanec Franc Bogovič na vljudnostnem obisku srečal z veleposlanikom Republike Srbije v Sloveniji njegovo ekselenco Aleksandrom Radovanovićem v prostorih Veleposlaništva Republike Srbije. Franc Bogovič, ki je kot evropski poslanec Član Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija, je srbskemu veleposlaniku predstavil svoje delo v Evropskem parlamentu, svoje nekdanje profesionalne izkušnje na področju lokalne samouprave, kjer je kot dolgoletni župan Občine Krško gojil prijateljske odnose s pobrateno srbsko občino Bajino Bašto. Kot tudi nekdanji minister za kmetijstvo in okolje Bogovič vidi veliko priložnosti za krepitev sodelovanja med Slovenijo in Srbijo na teh dveh področjih, kot tudi pri prenosu znanja in slovenskih izkušenj na področju enakomernega regionalnega razvoja ter črpanja evropskih sredstev.
Sogovornika sta govorila tudi o procesu približevanja Srbije Evropski uniji in gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Srbijo. Bogovič sredi marca z Delegacijo Evropskega parlamenta pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija sicer potuje v Beograd, kjer se bo med drugim srečal tudi s predsednikom Vlade RS Srbije Aleksandrom Vučićem in podpredsednikom Vlade RS in ministrom za zunanje zadeve Ivico Dačićem.