Obisk Zveze kmetic v Belgiji in Evropskem parlamentu pri evropskem poslancu Francu Bogoviču

Bruselj, 4. marec 2016 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je med 2. in 4. marcem v Bruslju gostil skoraj 100 članic Zveze kmetic Slovenije. V Zvezi kmetic Slovenije, ki deluje od leta 1995, je povezanih več kot 6500 članic v različnih društvih iz območja Slovenije. Na pobudo predsednice zveze Irene Ule so se odzvale povabilu za obisk v Evropskem parlamentu, kjer jih je poslanec Bogovič seznanil s svojo podporo kmetijstvu v Sloveniji in s svojim delom, ki zajema sodelovanje v Odboru EP za kmetijstvo in razvoj podeželja in v poslanski medskupini za podeželska, gorska in odmaknjena področja.

 

        DSC_2455     DSC_2532

 

Franc Bogovič se je kmeticam ob njihovem ogledu Evropskega parlamenta zahvalil za njihovo vlogo za ohranjanje in razvoj slovenskega kmetijstva ter podeželja. Hkrati je obisk je izkoristil za pobudo za skupno iskanje novih vsebinskih rešitev med njim kot poslancem v pristojnem odboru in ženskami s slovenskega podeželja v dobro slovenskega kmetijstva.

Po spoznavanju z utripom in znamenitostmi evropske prestolnice so udeleženke obiska ostale dva dneva izkoristile za ogled srednjeveškega mesta Gent, na poti domov proti Sloveniji pa obiskale še belgijsko podeželje in si ogledale način dela ter življenje na večji kmetiji za pridelavo mleka v kraju Maasmechelen.

 

DSC_2537DSC_2539DSC_2481DSC_2581

.