V čim večjem številu na referendum v nedeljo, 20. 12. 2015, da zavrnemo novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih / #PROTI #ZZDR

Spoštovane sodržavljanke, Spoštovani sodržavljani

v nedeljo, 20. decembra 2015, bom na referendumu o Spremembi Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ki bo potekal v Sloveniji, glasoval PROTI.

Ne zato, ker bi bil kakorkoli nestrpen do istospolno usmerjenih oseb! Že zdavnaj bi jim morali v posebni zakonodaji omogočiti enake osebne svoboščine kot vsem drugim državljanom, pa naj si gre za izbiro partnerja, pravico do dedovanja ali katerokoli od socialnih pravic.

Vendar, z vsem dolžnim spoštovanjem do takšnih skupnosti, zaradi tega ni treba posegati v družinski zakonik in spreminjati definicije družine, osnovne celice človeške družbe. To celico v normalnih razmerah sestavljata ženska in moški, oče in mati in nobene naravne predpostavke ni, da bi bilo lahko drugače.

Jasno se moramo namreč zavedati, da so naše pravice omejene takrat, ko posegajo v pravice tretje osebe. V tem primeru je to pravica otroka do očeta in mame, do obeh dimenzij njegove bodoče vzgoje, katere mu ne moremo že v samem začetku, kot je na primer posvojitveni postopek, zavestno in načrtno odreči. 

Zato naj družina ostane takšna, kot jo poznamo od vedno. Na ta način ni nikomur kršena nobena človekova pravica, obenem pa vsaj na družbeni ravni zagotovimo spoštovanje pravice otroka do odgovorne mame in očeta.

Pozivam državljanke in državljane Republike Slovenije da se v čim večjem številu udeležijo referenduma in da zavrnemo ta zakon. Za zavrnitev zakona je potrebna visoka udeležba glasov proti.

Nobenega razloga namreč ni, da z redefinicijo družine spodkopavamo enega od temeljev slovenske in evropske družbe.

 

VIDEO nagovor evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) s pozivom k udeležbi na referendumu v nedeljo, 20. 12. 2015, in zavrnitvi novele Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih: