VABILO – Café Europa – Javna razprava o prihodnosti EU

Zavod Evropa misli, središče evropskih idej, in evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) vas vabimo v Café Europatretjo v seriji regionalnih posvetov o prihodnosti EU, ki jo organiziramo v petek, 13. januarja 2017, ob 10. uri v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur (Ulica Dušana Kvedra 46, Šentjur).

 

Evropska unija je na razpotju in se sooča z eno najglobljih kriz identitete od svoje ustanovitve pred skoraj 60 leti. Napovedan izstop Združenega kraljestva iz EU in nezmožnost evropskega reševanja težav, kot so: migracije, evro in gospodarska rast, Evropski uniji nastavljajo ogledalo in nam zastavljajo vprašanja o tem, kakšno EU prihodnosti si želimo.

 

Do marca, ko bomo obeležili 60. letnico rimske pogodbe, ki je postavila temelje moderne Evropske unije, evropski poslanci, skupaj z zavodom Evropa misli, na regijskih razpravah pridobivamo dejanska razmišljanja Slovencev do prihodnosti Evrope, zato so mnenja ključnih deležnikov, kot ste vi, dragocena.

 

V formatu, ki smo ga poimenovali Café Europa, želimo združiti ključne deležnike iz politike, gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja, akademske sfere, predstavnike mladih, starejših, združenj, itn., in prek neformalne razprave poskušati odgovoriti na ključna vprašanja, kot so: kakšno EU prihodnosti si želimo, na katerih področjih, kaj smo se iz članstva Slovenije v EU do sedaj že naučili, kateri so izzivi za prihodnost…

 

Mnenja, pobude in ideje, ki jih bomo v razpravi pridobili, bo Evropa misli združila v belo knjigo o prihodnosti EU s stališči Slovenije do prihodnosti povezave, ki bo podlaga za razprave o prihodnosti EU v Evropskem parlamentu, dokument pa bomo februarja predali tudi predsedniku Vlade RS dr. Miru Cerarju, da mu bo služila kot osnova za oblikovanje stališča Republike Slovenije do prihodnosti EU, ki jih bodo zastopali predstavniki slovenske vlade.

 

Dogodek je odprt za javnost in brezplačen, vendar se je nanj treba prijaviti prek e-povezave:

PRIJAVA – Javna razprava o prihodnosti EU, Šentjur pri Celju

 

Dodatne informacije: Dragan Barbutovski, direktor Evrope misli: dragan@thinkeurope.si in 041/797-895) in/ali Pisarna poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP): info@bogovic.eu.