Bogovič čestital Plenkoviću za zmago HDZ na predčasnih parlamentarnih volitvah: Želim vam učinkovito vladno koalicijo!

Strasbourg, 14. september 2016 – Evropski poslanci Evropske ljudske stranke (EPP Group) so med zasedanjem Evropskega parlamenta (EP) z navdušenjem pozdravili zavidanja vreden izid na hrvaških predčasnih parlamentarnih volitvah, ki ga je dosegel njihov poslanski kolega Andrej Plenković in njegova Hrvaška demokratska skupnost (HDZ), katere vodenje je prevzel letošnjega julija. Čestitkam se je med prvimi pridružil tudi evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP).

 

»Iskrene čestitke, dragi hrvaški prijatelji iz politične skupine EPP, za zmago na hrvaških parlamentarnih volitvah, kjer ste dobil največ saborskih mest – 61,« je v svojem imenu in  kot predstavnik Slovenske ljudske stranke v EPP izrekel Bogovič čestitke hrvaškemu evropskemu poslancu in predsedniku HDZ Andreju Plenkoviću ter drugim prisotnim kolegom – evropskim poslancem iz vrst HDZ.

»Želim vam dobro in učinkovito vladno koalicijo!« je še dodal Bogovič ob čvrstem stisku rok poslanskemu kolegu in predsedniku HDZ Andreju Plenkoviću in prisotnim evropskim poslancem Hrvaške demokratske skupnosti v politični skupini EPP (HDZ/EPP) – Ivani Maletić,  Davorju Ivu Stierju in Dubravki Šuici.

 

csvvffkwgaalqix