Bogovič: Evropa je gonilna sila pri zavedanju problema klimatskih sprememb

 

Strasbourg, 11. junij 2015 ? Poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič (SLS/EPP) je podprl predlog o sklenitvi dogovora iz Dohe h Kjotskemu protokolu. Prepričan je, da je zavedanje problema klimatskih sprememb v Evropi zelo veliko. ?Evropa je gonilna sila na tem področju, hkrati pa smo pokazali in dokazali, da je na področju zelenih delovnih mest cela vrsta priložnosti tudi za evropska delovna mesta,? je v razpravi v Evropskem parlamentu dejal Bogovič.

Pozdravil je dejstvo, da k temu stremljenju sledijo tudi ostale velike onesnaževalke. ?In to, kar je bilo še nekaj let nemogoče pričakovati: da bi Kitajska na primer vlagala v obnovljive vire, v zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, je danes resničnost. Verjamem, da bo na pariškem srečanju konec leta tem usmeritvam Evrope sledila tudi še cela vrsta svetovnih, velikih, gospodarstev,? je še dejal Bogovič na junijskem plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta.

 

Video – poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič v razpravi o predlogu Evropskega parlamenta o sklenitvi dogovora iz Dohe h Kjotskemu protokolu: