Bogovič gostil delegacijo iz nemškega Allgäua

Bled, Naklo,  25. 9. 2017 –  V času od 21. do 22. septembra 2017 je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) na obisku v Sloveniji gostil kolegico – evropsko poslanko Ulrike Müller (ALDE) iz nemškega Allgäua, ki ga je obiskal v mesecu maju tudi sam. Tema srečanja je bila predvsem povezovanje izobraževalnih inštitucij, izmenjava dijakov in študentov ter deljenje znaj in izkušenj, ki so ključni dejavniki za predhodni enakomerni razvoj vseh evropskih regij. Z nemško kolegico Müller (ALDE) sta povezala njihov mlekarski center iz Kemptna in Biotehnični center Naklo.

 

Obisk je bil tudi dobra priložnost, da so slovenski gostitelji nemškim gostom predstavili čudovit Bled ter jih povabili na degustacijo naše najboljše Blejske kremne rezine. V četrtek so obiskali tudi mlekarno Bogataj v Gorenji vasi, v prečudoviti Poljanski dolini, kjer so imeli možnost tudi okušati prave domače mlečne izdelke.

 

Po srečanju z vodstvom BC Naklo in ogledom posestva so slovenski gostitelji in nemški gosti bili prepričani, da bo sodelovanje med obema ustanovama plodno in v obojestransko korist, s čim več podobnih evropskih sodelovanj.

 

***

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) na povezavi: Povezovanje izobraževalnih inštitucij, 21. do 22. september 2017 .