Bogovič na delavnici in okrogli mizi za mlade: »Prihodnost EU«

Ljubljana, 20. marec 2017 – Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Evropa misli – središče evropskih idej vas vabita na delavnico in okroglo mizo za mlade, ki bosta potekali v petek, 24. marca 2017, med 10.30 in 14.00, v Hiši EU na Dunajski cesti 20 v Ljubljani. Poslanec Evropskega parlamenta Franc Bogovič (SLS/EPP)  je napovedal svojo aktivno udeležbo na dogodku za mlade, ki je organiziran dan pred vrhunskim zasedanjem predsednikov držav in vlad Evropske unije z namenom pričetka javnih razprav o tem, kakšne so alternative razvoja nove Evropske unije, kako in kje reformirati evropsko integracijo in kako v EU 2.0 umestiti Slovenijo.  Bogoviča veseli, da bodo na dogodku predstavljena tudi priporočila zavoda Evropa misli glede delovanja Slovenije na EU ravni in doma, ki so tudi rezultat regijskih razprav z evropskimi poslanci in kjer so vključeni zaključki posveta z mladimi iz Šentjurja pri Celju, ki ga je pomagal organizirati Bogovič.

 

V nadaljevanju vam prilagamo vabilo, program in povezave na prijave na dogodek za mlade.

Vabljeni!

 

***

Vabimo vas v Hišo EU v Ljubljani na delavnico za mlade »Delovna mesta 2.0 – Kako upravljati s svojo kariero?« (od 10.30 do 12.00) in
na razpravo voditeljev o prihodnosti EU »EU 2.0 – Alternative nove Evrope« (od 12:00 do 14:00) na kateri sodelujejo:
– predsednik državnega zbora dr. Milan Brglez
– poslanca Franc Bogovič in dr. Igor Šoltes
Ksenija Špiler Božič, kreatorica voditeljstva iz BB Consulting
Matej Cer, vizionar s področja mobilnosti Avant2Go
Matic Bitenc, soustanovitelj in direktor start-upa Toshl Official

‘Razpravo voditeljev’ organiziramo v času, ko EU praznuje 60 let podpisa Rimske pogodbe in 25 let podpisa Maastrichtske pogodbe, na dan pred vrhunskim zasedanjem predsednikov držav in vlad EU z namenom pričetka javnih razprav o alternativah razvoja nove EU, kako in kje reformirati evropsko integracijo in kako v EU 2.0 umestiti Slovenijo. Predstavili bomo priporočila zavoda Evropa misli glede delovanja Slovenije na ravni EU in doma, ki so rezultat regijskih razprav z evropskimi poslanci po Sloveniji.

Na delavnici bomo mlade soočili s predstavniki gospodarstva, izobraževalnih ustanov, kadrovskih agencij, podpornega okolja in projektov z namenom oblikovanja priporočil za odločevalce, kakšni naj bodo kratkoročni ukrepi za krepitev veščin mladih za upravljanje z lastno kariero, kar posledično povečuje njihovo zaposljivost in jih pripravlja na delovna mesta prihodnosti.

Prijave na delavnico na http://bit.ly/delavnica_za_mlade_EU2
Prijave na razpravo na http://bit.ly/okrogla_miza_Prihodnost_EU

Več info na spletni strani http://www.europarl.si/

Organizatorji:
Evropski parlament Slovenija
Evropa misli

#prihodnostEU #mladi