Bogovič na mednarodni regijski konferenci Evropske zveze seniorjev v Ljubljani

Ljubljana, 21. oktober 2016 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) se je v petek, 21. oktobra, udeležil mednarodne regijske konference Evropske zveze seniorjev (ESU), ki je potekala v Ljubljani v sodelovanju z organizacijami seniorjev strank SLS, NSi in SDS. Konferenca je potekala pod naslovom »Staranje Evrope kot eden ključnih vzrokov nestabilnosti in vzpodbujanja migracijskih tokov.«

 

Med uvodnimi pozdravi je udeležence nagovoril predsednik SLS mag. Marko Zidanšek, kasneje pa je v okviru tretjega sklopa konference spregovoril predsednik Zveze upokojencev pri SLS in podpredsednik ESU Anton Bogataj, ki je v ospredje postavil tematiko prostovoljnega dela kot servisa pomoči potrebnim.

 

Zaključku programa je sledil ogled ljubljanskega mestnega jedra in večerja, ki so jo gostili poslanci Poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu.  Na večerji je Bogovič prisotne pozval k njihovim nadaljnjim prizadevanjem za medgeneracijsko sodelovanje in aktivno staranje. Hkrati je pohvalil odlične zaključke s konference, ki bi po njegovem mnenju morali oblikovati sodobno evropsko in slovensko politiko vključenosti starejših v sodobno družbo.

 

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani SLS: www.sls.si