Bogovič nominiral štiri slovenska podjetja, predana tradiciji in inovativnosti

Ljubljana, 24. maj 2017 – Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je bil kot slovenski predstavnik v Evropskem parlamentu s strani organizacije FoodDrinkEurope naprošen za nominacijo katerega izmed majhnih in srednjih podjetij iz Slovenije s področja živilske industrije, ki so predana tradiciji in inovativnosti ter jih bi jih lahko zanimalo sodelovanje v projektu Small Scale, Big Impact. Z velikim veseljem je nominiral Pivovarno Pelicon, Mlekarno Planika, Mlekarno Krepko in Klet Goriška Brda.

 

»Zadeva je še nekoliko v povojih, vendar ima dobre temelje predvsem v jasni podpori s strani Evropske komisije malim in srednji živilskim podjetjem, ki skupaj tvorijo hrbtenico evropske prehransko-živilske industrije. Tu sodi tudi (mikro) pivovarstvo, zato sem Pivovarno Pelicon omenil predstavnikom FoodDrinkEurope oz. jo nominiral kot dober zgled slovenskega malega oz. srednjega podjetja, ki je predano tradiciji in inovativnosti. Poleg pivovarne sem z veseljem nominiral še dve mlekarni – Planika in Krepko ter Klet Goriška Brda. Poleg odlične priložnost, da se v Evropi pokažemo z dobrimi praksami, so nominirana podjetja tudi lep primer utelešenja okusov in tradicije naših regij,« je dodal Bogovič.

 

Projekt Small Scale, Big Impact je bil ustanovljen, da poudari vlogo, ki jo imajo srednja in mala podjetja v Evropi na področju živilske industrije. Projekt bo promoviral nadaljnji dialog med malimi in srednjimi podjetji s tega področja in pomagal zagotoviti, da bodo njihove potrebe upoštevane kot del evropske politike.