Bogovič otvoril KOS – Kmetijsko-obrtniški sejem v Lenartu

Polena – Lenart– Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je v petek, 25. maja 2018, otvoril 8. KOS – Kmetijsko-obrtniški sejem 2018 v Lenartu. Rdeča nit sejma KOS so dopolnilne dejavnosti na kmetiji in Bogovič je v otvoritvenem nagovoru pohvalil organizatorje, ker sejem KOS z aktualno tematiko stopa v korak z usmeritvami Skupne kmetijske politike Evropske unije (EU), Evropsko akcijo za pametne vasi in pripravami na sprejemanje nove finančne perspektive EU za obdobje 2021-2027. Prek 300 razstavljavcem je Bogovič zaželel uspešno trgovanje in zadovoljne kupce.

 

Bogovič je na povabilo župana Občine Lenart mag. Janeza Krambergerja in organizatorjev sejma KOS: Konjeniškega kluba Slovenske gorice, Občine Lenart, Kmetijsko gozdarskega zavoda Ptuj in LAS Ovtar Slovenske gorice otvoril osmi Kmetijsko-obrtniški sejem v Lenartu. »Pomembno je, da bomo za mlade znali ustvariti pogoje, jih spodbuditi, da bodo tudi z dopolnilnimi dejavnostmi na kmetiji in nekmetijskimi dejavnostmi na kmetiji videli svojo prihodnost ter razvijali kakovostno bivanjsko okolje na podeželju,« je poudaril Bogovič in v nadaljevanju poleg povečanja raznolikosti dejavnosti na kmetijah izpostavil pomen lokalno pridelanega, lokalno predelanega, varnega in lokalno ponujenega, kar je tudi poslanstvo sejma KOS.

 

Ogled sejma s kandidatkami in kandidati Slovenske ljudske stranke za volitve v Državni zbor Republike Slovenije je pokazalo pestrost, širino in raznolikost ponudbe, saj so organizatorji k sodelovanju pritegnili številne razstavljavce in ponudnike. Sejem tradicionalno spremlja tudi bogat spremljevalni zabavno glasbeni program. V sklopu 8. sejma KOS pa bodo tudi izpeljali 3. državno razstavo lisaste pasme, srečanje predsednikov turističnih društev, predstavitev čezmejnih projektov, vinska ocenjevanja, festival ljudskih godcev, kuhanje kisle župe in še druge priložnosti za povezovanje prebivalcev Slovenskih goric.

 

»Sejem KOS se je dobro prijel in ugotavljam, da je že danes postal tradicionalen, ker se je priljubil prebivalcem Slovenskih goric,« je ugotavljal Bogovič med ogledom sejma KOS, obkrožen z organizatorji, s številnimi župani, predsednikom Štajerske turistične zveze Janezom Ribičem in drugimi obiskovalci otvoritve sejma KOS.

 

 

***

Vabljeni k ogledu otvoritvenega nagovora Franca Bogoviča, poslanca Evropskega parlamenta (SLS/EPP) – Otvoritev sejma KOS, 25. maj 2018: