Bogovič podpira pozitivno diskriminacijo za obrobne skupnosti ? ta naj se izvaja z EU sredstvi za infrastrukturo, zdravje in izobraževanje

 

Bruselj, 14. julij 2015 – V okviru pogovora o kohezijski politiki in obrobnih skupnostih je evropski poslanec Franc Bogovič včeraj v Evropskem parlamentu na Odboru za regionalni razvoj (REGI) spregovoril tudi o stanju romske skupnosti v Sloveniji.

?Pri zaposlovanju so tudi v Sloveniji, od koder prihajam, predvsem pri Romski skupnosti veliki problemi, ker je ta delovna sila manj konkurenčna,? je dejal Bogovič in pojasnil, da Romi težko nastopijo na trgu delovne sile in žal vse prevečkrat tudi zavračajo delo, ker je prejemek, ki ga dobijo iz delovnega razmerja potem odbit od tistega prejemka, ki ga dobijo za socialno pomoč. Zato je treba po njegovih besedah v prihodnje biti pozoren, da ne bo poleg pravic zanemarjeno tudi področje obveznosti.

?Vsekakor podpiram pozitivno diskriminacijo za obrobne skupnosti, ki naj se izvaja predvsem na področju in s pomočjo evropskih sredstev ? strukturni, regionalni skladi za infrastrukturne rešitve, socialni skladi pa za področje zdravstva, izobraževanja, saj je resnično nujno, da tudi ti otroci začnejo z izobraževanjem, kajti v nasprotnem primeru bodo še ena zamujena generacija,? je še povedal Bogovič.