Bogovič: Srbski menedžerji so najboljši amabasadorji Srbije na poti v EU

Beograd, 16. junij 2015 ? Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) se je na povabilo Srbskega združenja menedžerjev ? SAM (Serbian Association of Managers) in predsednika SAM Milana Petrovića kot posebni gost udeležil tradicionalnega junijskega srečanja te organizacije, ki je bilo tokrat posvečeno evropskim integracijam. Na večernem srečanju, ki je potekalo v beograjskem hotelu Falkensteiner, je kot posebna gostja sodelovala tudi ministrica brez listnice v Vladi republike Srbije Jadranka Joksimović, je Bogovič zbrane gospodarstvenike, visoke goste iz državnih ter mednarodnih institucij, diplomacije ter predstavnike medijev nagovoril z govorom v evropskem duhu in s podporo Srbiji v njenem procesu vstopanja v EU.

 

20150616_195217

Bogovič, ki je v Evropskem parlamentu član Delegacije pri stabilizacijsko-pridružitvenem parlamentarnem odboru EU-Srbija in podpredsednik neformalne parlamentarne skupine ?Prijatelji Srbije,? je izpostavil, da je Srbija do sedaj naredila velike korake pri reformiranju poslovnega okolja in zakonodaje, kot tudi na izboljšanju odnosov v regiji ter da pričakuje odprtje prvih pogajalskih poglavij še do konca letošnjega leta. Spomnil je, da je predsednik Evropske komisije Jean C. Juncker pred časom dejal, da pred letom 2019 ne bo vstopa novih držav v EU, da pa sta v najožjem krogu za vstop med prvimi Srbija in Črna gora.

Bogovič je v svojem nagovoru izpostavil tudi pomen evropskih sredstev, ki jih imajo države kandidatke za vstop v EU na voljo že v času pristopanja k EU, kot tudi na kohezijska sredstva, ki so v EU po principu solidarnosti namenjena razvoju predvsem manj razvitih držav članic in regij.

Bogovič, ki je v okviru enodnevnega obiska Srbije obiskal tudi eno najsodobnejši rafinerij v regiji – rafinerijo NIS v Pančevu ter se na delovnem kosilu pogovarjal s člani Upravnega odbora SAM, je  izpostavil, da srbski menedžerji in poslovneži zelo dobro vedo, kakšne prednosti omogoča članstvo v Evropski uniji. Prepričan je, da so srbski menedžerji tudi najboljši ambasadorji Srbije na poti v EU.