Bogovič v oddaji Aktualno na Radio Europa05: Kohezijska politika pomeni: znati sedeti za isto mizo, sodelovati in se veseliti skupnega uspeha

Ljubljana, 1. junij 2016 ? Poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič (SLS/EPP) je v oddaji Aktualno na Radio Evropa 05, poslušalcem predstavil svoje poglede in stališča do 28-letne Slovenske ljudske stranke, prve demokratične stranke po drugi svetovni vojni, ki je kot prva politična stranka iz Slovenije postala članica Evropske ljudske stranke. Ob praznovanju 25-letnice slovenske samostojnosti je po Bogovičevih besedah veliko vredno zavedanje, da bomo Slovenci volili ljudi, ki imajo vizijo in pogled ? kam v Sloveniji naprej.

Bogovič, kot član Odbora Evropskega parlamenta za regionalni razvoj, je poslušalcem podrobno predstavil svoje poglede do novih izzivov, ki jih prinašajo novi koncepti na področju kohezijske politike. Seznanil jih je, da je nedavno v Slovenijo pripeljal nizozemskega poslanskega kolega Lamberta van Nistelrooija, ki pomembno sooblikuje evropsko kohezijsko politiko. Na vprašanje o tem, če smo Slovenci pripravljeni na uspešno črpanje evropskih sredstev iz nove perspektive, je Bogovič odgovoril: ?Kohezijska politika je ključna politika solidarnosti znotraj držav članic EU. Tudi za državo Slovenijo je ta denar še kako pomemben. V novi perspektivi morajo za uspešno črpanje sredstev skupaj stopiti država, občine, gospodarstvo, znanost,? je poudaril Bogovič in izpostavil, da je treba vključiti tudi raziskave ter skupaj v vsem tem krogu deležnikov narediti projekt za ustvarjanje novih delovnih mest. ?Kohezijska politika pomeni: znati sedeti za isto mizo, sodelovati in se veseliti skupnega uspeha,? je poudaril svoje prepričanje Bogovič.

Bogovič je v zaključku pogovora poslušalcem predstavil svoje poglede na svoje delo v Odboru EP za kmetijstvo in razvoj podeželja. Podrobneje se je dotaknil ocene škode, ki jo je naredila spomladanska pozeba v sadjarstvu in vinogradništvu v Sloveniji. To zadevno je pisal tudi komisarju za kmetijstvo Philu Hoganu in poslušalce seznanil s komisarjevim odzivom.

Posnetek pogovora evropskega poslanca Franca Bogoviča (SLS/EPP) v oddaji Aktualno na Radio Evropa 05: Franc Bogovič v oddaji Aktualno na Radio Europa05.